rombongan cik alya

Selasa, 28 September 2010

tredmarkkah itu?

alkisahnya camni... aku ada sowg adik nama ( noor aidid izmer)... dia ni mmg pelik cket dari yang lain... ntah aku pn xtaw seipa.. kalo korg taw.. korang bleh tlg gtaw aku dak?? haha..
ha dah.. k aku nk story ni.. rini aku cau balik umah.. besala.. rindu ibu la katakan... balik sbb nak duk wah ketiak ibu.. he2..

smpai umh ja.. ibu aku cau lak pi pendang.. pi AVON katanya.. pastu tgl la aku ngn aidid yang masih bernyawa.. ha2.. dak eh.. adik aku yang lg 2org tidoq lepaih pi korea dah kot? aidid ni ada 1 tredmark taw.. dok syok2 aku layan fesbuk.. tetiba aidid mai kt aku...




D = aidid
A = aku

D: kak.. makanan apa yang paling sedap dalam dunia ni?(tredmarkkah itu?)
A: awt ni? aidid lapaq ka?
D: yala kak.. cepatla kak jawab.. aidid dah tak tahan ni.. sakit per0t..
A:  susu kot..
D: xmau la susu.. aidid dah besa mkn dah..
A: haa.. roti planta yang ayah beli ada lg.. pi tgk kt atas mari(almari) kt dapoq tu..
D: ok...


10 minit kemudian....(lepas abeh makan roti tuu)

D: kak... makanan apa yang paling sedap dalam planet ni?(tredmark jgk kah itu?)
A: awt?? lapaq g ka?
D: yala kak.. cepat la...

aku pun bangun la utk tunjukkan keprihatinan aku sbg seorg kakak yg misali.. ngeee.... seriau jgk ngan adik aku sowg neh.. lapaq sgoh aku tgk muka dia.. tgk2 aku jumpa 1 menda.. 




jeng3.....



aku pun bersuara..

A: aidid, kak jumpa dah makanan paling sedap dalam planet ni...
D: ok.. cepat la kak masak...


aku pun dengan tekunnya memasak...
1 trip dah abeh dimasak..
2nd trip... baru ja separa masak... tgk2...
pluuupppp..... gas abeh.... adoiyai....
aku try mkn tgk.. ha ok ja pun...
kira aci laaa....


                                                 gentang goreng( adik aku punya bahasa)


p/s: esok ada hari istimewa...

Sabtu, 25 September 2010

mood raya...

hari ni... genap la hari ke 16 kita beraya... open hause xabeh2 lg.. besa la raya kan sebulan... yang untung nya aku ni haaa... bleh makan...makan.. dan makan.. sampaikan berat badan aku pun dah naik dengan mentadak sekali... eh.. mentadak tu minatang la... mentadak mentadu, alya tidoq camna??? heeee... aku pn xtaw la... sepatutnya dah sebulan berposa ni leh r berat badan tuwon.. tp aku ni?? tertonggang terbalik plak.. adeh... cmna aku nk wt ni ha?? ahhh.. lupakan la pasai berat badan ni.. janji aku hip hip hoorey... sapa xmau kat aku? bleh blah...

entry aku kali ni aku nk cita pasai raya kami kali ni... pada pndapat aku.. raya taun ni mmg lain dari taun2 yang lain... opss... sblum tuu... aku nk tnjuk gambaq kami 1 family... maksud aku... family ayah habib & ibu yati...









haaa... ni la pic kami 1 family.. aku ada 5 badik... pengasasnya adalah incik noor habib bin md saman & puan norhaiyati bt mohamad... haa... try korang susun atur adik badik kami dari 1st smpai last? brani x sahut cabaran ni? sapa betoi aku banja aiskrim pop...


toing....


jelmalah kau wahai aiskrim pop....






ni adalah contoh aiskrim pop yang aku nk kasi korang.. tp sebatang jela... he3... xmampu den nk banja banyak2... pokai den... ok2 stop... ni lak cita pasai family besaq aku... maksud aku family blah ibu aku.. jap2 nak tunjuk...






besaq kan family kitorang... stat dgn family maklong n anak2, makngah n anak2 n ada cucu dah sorg, maklang(ibu aku laa) n family, pakndak n keluarga, ateh n keluarga, cu yang xdak lg keluarga... xlupa jgk pd wan & paknjang yang dah kembali ke rahmatullah... semoga kalian ditempatkan dikalangan org2 yang soleh.. amin...

skg ni tok aku xdak teman idup dia dah...tp?? wan jgn risau la, kitorang akan jaga tok sebaik mungkin... insyaALLAH... kalo nk taw mak pada ibu aku merangkap tok aku? beliau satu2nya org yang dok kat kosyen tuu... ha2.. aku nk menempek ja.. tp? xceluih r bro... dpt tumpang letak siku pun jdlaa...ahaks!!

aku rasa takat ni dulu la entry aku kali ni... bukan apa.. aku skg ni xmenang tgn la bai.. kalot banyak, dengan asgment lg, projek lg... he3.. sapa yang still study tu msti taw kan? ok2.. aku sudahi entry aku kali ni dengan lafaz bismillah....


SALAM AIDILFITRI!!!!!!!




p/s: aku di awang awangan...

cinta bersegi segi?

hmmm.... sory la c0z dah smgu aku x update belog aku ni... bukan apa... aku tgh bizi skg ni... dgn midterm lg... lg sbulan nk final lak... aduh aku kalut sgt2... tp ni dah alang2 blik umah... aku nk gak story cket dgn korang pasai diri aku skg ni.... di samping kebizian aku yang xseberapa tu.. aku skg ni tgh keliru pasai sesuadua menda... ntah la.. aku pn xtaw nk cita cmna... nk story pn slh.. xstory pn? hmm.... so?? di kesempatan ni aku nk la kongsi gelap ngn korang sikit..

aku nk tanya pndapat korang cket... mcmna kita nk taw yang dia tu betoi2 siyes dgn kita?? ha jawab2... tlg la weh... aku dah keliru sgt2 ni... takut nk wat pilihan laaa.... ntahla walaupun dia ckap yang dia syg kat aku.. aku xdpt rasa la kasih sayang dia tu.. lg 1 aku ni kuat sgt jeles!!! aku takut dia xdapat nk tahan ngn perangai aku yang tah apa2... mau nya dapat yang xthan sabaq? pelempang jgk yang lekat kat muka aku tektiap hari... skg ni aku xpasti dgn perasaan aku sendiri... kdg2 ni kalo aku terlalu benci pun? jd syg jgk... & kdg2 tuu ckp ja benci, meluat, tp hakikatnya.... aku still sygkan dia... ehhh... ntah?? aku xpasti laa dgn perasaan aku sendiri...

padahal ada manusia yang lebih baik dari dia... take care bout aku... slalu sgt... tp?? npa smpai skrg aku xleh nk syg dia lg... aku dah try... tp ntah?? biaq aku ja la yang taw bpa pratus yang aku ada skg ni utk dia... hmm.... tlglah Ya ALLAH....story2 pasai ni... dah mengingatkan aku aku slot akasia ADAMAYA yang penah show kat tv3 dulu...






aku bukannya tamak.. tp aku xpasti dgn perasaan aku sendiri... ada sesapa yang bleh tlg aku? angkat tgn.. ntahla... adeh... yang aku pasti skg ni.. aku..... hmmmm...... aku... adeh... apa nk ckp ha?? ala korang tgk la sndri..






 ha.. ni la yang paling aku pasti.. 'i love my husband'...... tp?? siapakah gerangan husband aku tu? hmm.... biarlah rahsia... (eh.. xkan dato' K kot?)... tuuuutttt...



                                         mmg suka la tgk filem ni.. A+ aku bagi kt cita ni...




p/s: jika aku bunga, kau lah tukang kebunnya...

Ahad, 19 September 2010

sELamat keMbali...

ad0i malasnya... esok... hari ahad aku dah stat claz mcm biasa... dah abes dah pun cuti raya aku.. mulai esok maybe aku dah stat bz c0z dah penghujung sem dah ni.. manakan dengan asignment, tutorial lg, pr0jek final lg, midterm lg, adush..

aku rasa cuti 2 minggu ni dah membuatkan otak aku beku... hmmmm.. esok aku kena dok tengah panas lama cket neh.. nak bg cayaQ balik otak aku...  aduh... lg 1 yang aku lemah ni... nak pegang pen pun aku kena blajaq balik... (agak2 korang mcm tu x??)..tu la kelemahan aku bila dah lama cuti... esok kalo tulis note.. msti aku kena tnggai punya..terhegeh hegeh... org len dah smpai jordan... aku?? baru nak beli tiket pa?... haiyaaa... xleh jd ni...alahai.. runsing2...

seb bek la tempat study agak dekat la dengan umah... agak rindu cket? balik.. rindu sederhana? balik... rindu banyak? balik jugak!! hahaha... smpai kan pokcik2 bus pn dah knai aku.. besala... sekali nek bus kalo nk gi pokok sena? rm3.10... murah xmurah sgt laa... kalo mkn nasik goreng pataya pon kenyang smpai malam tuh..



                                                                      wah.. nyum3...


hmm... kalo lah dwet tambang bus rm3.10 tu aku wat beli menda lain??


cthnya nasik goreng pataya.....


rm3 utk nasik goreng pataya... oh tidak... lagi sekupang aku nk beli apa erk??? hmmmm... maybe aku beli air kosong (sky juice) kot.. sep cket.. tp rasa aku sbg wanita xkena dwet kot?? hahaha... besalaa...wanita kan dihormati.. jd utk tidak membazirkan duwet seposen aku tu.. bek aku beli cekelat ( org indon pgl bom2), lagi bguih... sekupang dua biji... leh rr wat ubat ngantuk aku nti dalam claz... kalo ada cekelat ni.. xla aku tersengguk2 nti..  xdan miss nk ckp? aku hangguk dulu... arigat0 haippp.....



                                 xdak kena mengena antara yang idup ataupon yg dah mati..



cerita plak pasai tid0q ni... aku nk story cket kt korang.. aku dengan 'tidoq' ni mmg xdpt nak dipisahkan..  bagaikan isi ayam dengan kuku.. dulu aku kat sekolah rendah aku xpasti la tidoq ni dah jd sahabat aku ke x? tp aku mula perasan yang dia ni sy0k giler kt aku msa kt sekolah menengah... aduh.. memang dah jd habit.. asal nmpak muka aku ja? tidoq.... asal tidoq ja? nmpak muka aku... ntah la npa rsa ngntuk yang menebal sgt pn aku xtaw.. nk kata tidoq xcukup? haish... lebih pd ckup ehh.. aku pn mula berfikir... berfikir... dan berfikir... smpai la skg aku xdpt jawapan... hahaha..




p/s: masa perhimpunan kt sekolah dulu pn aku bleh tidoq sambil berdiri:-)



Jumaat, 17 September 2010

sudah disatukan...

errkkkk alhamdulillah... hari ni sempena hari malaysia( 1 malaysia) sahabat aku (kak ila) sudah berjaya disatukan dengan tok kadi, eh clap... dengan sang kekasih laa... xclap aku.. nama izal kot... seorang mat terap hanya dengan sekali lafaz sja... depa sudah menjadi suami isteri... credit to ' mat terap'.. hu3... terharunya... jadi bini org gak kwn akuh sowg neh..


acara pembatalan air mineral semayang



adush... kawan2 aku yang lain pakat nk amek berkat pengantin... ala cm besa la... bila ada org kwen kita mesti nk bgambar kan... betul ka tidak? yang tu aku xtw.. abaikan jela... geng kitorang yang study poli dulu ramai yang hadir... campur ngan aku? pat org... :-) uish.. kira rmai la... lebih pada 1...
 
ala.. ni bkn kenduri besar pn.. juz wt akad nikah je dlu... nti dlm bulan depan insyaALLAH ada kenduri besaq, tp besaq tu xla mcm erra & yusry dulu.. gila weh... leh hutang AHLONG( kami bkn ahlong, kami cuba nk tolong) kalo wt knduri cmtu... hmm.. lebih kurang nikah tergantung la katakan... hah!! nikah gantung xpe...ko jgn gantung diri sudahla... ha3... ok.. tutup cita bab nikah kwen ni.. xleh sgt slalu cita.. stg dah sinonim ngn diri aku?? ha.. payah aku nk tepieh..


3 dara pingitan...

 
haa.. yang kat atas tu la kgkawan aku yang dpt pi msa knduri tu td... huh kitorang kasi kecoh umah kak ila tuu... wallaweh.. ok aku stat dari kiri...

1. yang tepi blah kiri tu, yang dok wt muka kesian tu laa lebih dikenali sbg ebah(bkn nama sebenar) dia mai pd jeniang... 
2. yang tengah tu plak anak sultan johor, uih dak eh, sja aku kutuk dia, dh pakai bju kuning ang la katakan, ha nma dia ima (bkn juga nma sebenar) dia mai pd SP... 
3. yang last skali blah kanan tu, kalo korang nk taw nma dia mira(also bkn nma sbenar), dia asal dari kulim, tp aku xpasti dai mai pd mana sbb dia ada bwk sekoq kumbang yg bernama anuar (bkn nma sbenar)...he3..sory na anuar.. no pages utk si kumbang.. hu3..
haaa... cuma bunga 4 kuntum dengan sek0q kumbang ja bleh hadirkan diri... baik kan kitorang??


tutup crita...

aik???


tp???


gambaq aku mana?

hmmm....



jeng...jeng...jeng...
       
    
   nur amina 'nur kasih'

ha....korang caya x ni aku? haha.. ikut korang la... aku pun xcaya muka aku sama ngn dia.. huh... kalo lah muka aku sama mcm ngn dia...hmmmm.... haish..... dah stat berangan lak ni... xleh jd ni.. k la aku cau dlu... harap koang puas hati dengan entry kali ni...haippp.. sayokankungnara... cau!



p/s: cerita di atas xde kena ngena dgn yang idup @pun yang dah mati... kalo ada pun?? oh... mungkin kah ini satu kebetulan???

Khamis, 16 September 2010

permata yang telah ditemui...

hmmm...arini aku nk cita cket bout jodoh kawan aku...ops!! bukan bmaksud aku nk sgt jodoh aku sampai awai taw... sbenarnya dlm entry kali ni aku nk story pasai kwn2 seangkatan aku yang dah sampai jodoh diorang.... firstly...syukur alhamdulillah aku pn tumpang gumbira sbb jodoh diorang dah smpai... besok bersamaan 16/09/2010 saya mengumumkan tarikh untuk kita berhari raya...wakaka...terasa diri ni cam paklong yang dok umum tarikh nk raya la pulok...

video
                              tringin jgk aku nk wt pengunguman raya dlm tv cam paklong neh...


adush... fenin2... kwn aku time sama study kt PTSS dulu dah nk kwen bsok... best nya... kpd tuan empunya badan (KAK ILA) jika beliau ada terbaca entry ni...saya NOR ANALIA BT NOOR HABIB dgn kad matrik bernombor teeettttt mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA PANJANG JODOH & BAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU CICIT DAN SEWAKTU DENGANNYA... (xsalah kot aku wish awai) biaq jadi owg fest weh...he3..

xlupa jgk kpd aku.. smoga lambat smpai jodoh aku... sbb aku tanak kwen awai... xbesh.. xpueh lagi nk bebas merdeka sbg seorang rakyat malaysia... cewah... kawan aku yg sorang (IDA) tu insyaALLAH kalo xda aral yang dilintangkan... dia juga akan disatukan dengan ikatan simpul mati pertunangan dgn kekasih hati dia pada 6/10/2010... xpa.. dun wori alya... rmai lg xkwen.. (-_-)


p/s: terbayang msa kecik2 dlu main kwen2...

Rabu, 15 September 2010

sebelum terlewat...




video
                                                             
                                                               letto- sebelum cahaya


 
ooooppppsssssss........... silap tajuk daa...sebenarnya aku bukan nak cerita pasai lagu 'letto-sebelum cahaya' ni pun..aku nk rungkai pasai tajuk kat atas tuu...(sebelum terlewat)...ahaaaa...kat sini aku rasa masih belum terlewat utk aku wish kat korang 'SALAM AIDILFITRI' buat semua ibu2, bapak2, siapa yang punya anak bilang aku.....eeeehhhhhh.....nyanyi lak..hmmm...xleh nk wtpa dah wey...dah faberet aku...hehehe...ok2...siyesly aku nk wish hepy belated aidilfitri (pehal plak belated? raya kan 30hari) kpd smua muslimin & muslimat yang dah lama bermastautin di planet bumi ni, & tak lupa jgk kot ada makhluk2 yang menetap kat planet marikh ka, pluto ka, n mcm2 planet lg...xlpa jgk kepada syaitan2 & iblis2 laknatullah yang dah dilepaskan dari ikatan kt pokok2 rambutan, jambu batu, jambu air, jambu keling dan lain2 pokok...tahniah wey! tapi jgn igt aku takut ngn korang sbb dah lepas dari penjara Ramadan(cakap sederhana je)...hehe(-_-)

p/s: intro aku sempena pembukaan blog ni ada selitkan dlm 2nd entry… dlm 1st entry aku xwt pown.. trlupa daa :-p

Selasa, 14 September 2010

mengimbau kenangan..

mengimbau kenangan? hmm... apa erk yang aku nk story dlm 1st entry neh? pagi td (jam melayu)bila aku bangn tidow ja..perot aku semak gila....mana dengan bilik aku dengan bau yang kurang enak drpd kemarin lg.. aku rasa cam bau bangkai.. tp aku xpasti.. nk serang hendap kemarin, xdan c0z aku g beraya dgn kwn2 kilang aku...so? bg0n tdow pg ni.. aku nekad... harus maknakata WAJIB cari.. dengan muka aku yang mcm cokodok basi, aku terus mencari bagaikan seorang petugas /pegawai forensik yang sedang bertugas dalam satu penyiasatan mencari bangkai mangsa yang mati kat dlm semak samun, eh... melalut dah.. sbenaqnya aku bkn nak cita pasai rutin aku pg ni... berbalik pd tajuk diatas..aku juz nk gtw. time aku dok cari dari mana datang nya bau bangkai yg kat dlm bilik aku ni..tetiba ja aku terjumpa exsesori aku time aku keja kat kilang dulu... 
      

1. pisau utk potong playwo0d yang lebih2..
2. glove aku pakai setiap time aku keja, kalo x? jenoh tgn aku kasaq mcm bataih tat..(pkai glove pn kasaq jgk)
3. kayu tempat tenyeh aku guna utk tenyeh tape kat playwo0d..

sbenaqnya byk lg exsesori, tp yang ni ja bleh bwk balik.. yang lain kena tgl kat kilang ja...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...