rombongan cik alya

Rabu, 9 Mac 2011

Selamat Hari Wanita Sedunia.. (Happy Belated)

Untuk pengetahuan aku korang? Tak salah aku, kelmarin (8 MAC 2011) adalah ‘HARI WANITA SEDUNIA’ kan? aku pun xtaw la plak yg hari mcm ‘ni’ ada di sambut kat dunia ni.. yang aku tau, yg slalu dok faymes org dok sambut mcm Hari Ibu, Hari Bapa, Hari Merdeka, Hari Raya, Hari Jadi Aku, HariMau, dan lain lain hari lagi yang aku xsempat nak type kat sini.. di sini aku nyatakan just contoh ja.. jenuh selak calendar la aku kalo nak list semua HARI kat dunia ni..

Kelmarin tepat jam 6:55:21 a.m aku ada menerima SMS dari MR.Y yg bunyinya mcm ni.. “gud morning my friend. Selamat Hari Wanita Sedunia. Gud luck 4 your exam” (beliau org 1st yg wish kat aku).. mula mula pelik gak, ada ka hari macam ni disambut kat dunia ni? Huhu.. aku pun just reply “thanks”…

Balik ja kelas, aku TERbuka tv3, Wanita Hari Ini.. tajuk yang dibincangkan dalam WHI adalah ‘HARI WANITA ANTARABANGSA’.. aku semakin yakin dengan wujudnya hari sedemikian..

tetiba plak time tu pensyarah aku call, aku pun terus wish kat beliau “Selamat Hari Wanita Sedunia”.. katanya aku org sec0nd yg wish kat dia.. haha.. bangga seketika aku (siyes k0yak kain aku time tu)..

aku b’tanya “sapa orang first yg wish?”..

dia cakap “adala”..

aku saja memancing, aku agak mesti asben dia yg wish.. sapa lg kan? hehe..

Tepat jam 2:25:46 p.m sekali lagi aku menerima SMS.. “ salam.. hye awak.. Selamat Hari Wanita Sedunia..:-)”.. SMS tersebut dari MR.S.. aku mengreply SMS tersebut juga dengan ucapan “thanks”.. beliau org second yang wish kat aku..

Aku terus dilanda kemurungan.. tengah memikirkan sesuatu yang amat rumit bagi aku.. sejak dari SMS yang dihantar oleh MR.Y dan MR.S.. semua kerja kerjaku tergendala seketika.. aku menjadi semakin x keruan.. persoalannya yang merumitkan kepala aku adalah?
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Adakah aku sekarang sudah mencapai gelaran WANITA? Aku rasa aku masih KANAK-KANAK lagi la.. ada sesapa leh tolong bagi jawapan kat aku x?

p/s : bila plak ‘Hari Lelaki Sedunia’?

3 ulasan:

  1. ari llaki x de dlm klender la......

    BalasPadam
  2. AIN : yaka? try cari tengok..

    YUS : eh.. mana buleh mcm tu..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...